Scan Innovatievermogen


Scan Innovatievermogen

There is no sausage crank for innovation, but its possible to increase the odds of a eureka! moment by assembling the right ingredients – Gary Hamel

Doe de innovatiescan!

Wil je weten of je organisatie voldoende in staat is om te innoveren? De innovatiescan geeft je in 10 minuten inzicht in het innovatievermogen van je eigen organisatie. Om succesvol te innoveren heeft een organisatie zowel visie als daadkracht nodig en een balans tussen rationele en emotionele waarden in een organisatie. Helaas bestaat er geen gouden formule voor succesvol innoveren, maar er zijn wel een aantal factoren te identificeren die in de basis bepalend zijn voor het succes van een organisatie om te kunnen innoveren. Dit noemen we het innovatievermogen en wordt bepaald door de volgende categorieën:

 1. Strategie & Ambitie:
  Weten we wat we willen bereiken en waarom?
 2. Creativiteit & Ideeën:
  Zijn we in staat om voldoende en goede ideeën te bedenken?
 3. Realisatie & Voortgang:
  Kunnen we business maken met nieuwe ideeën binnen de gestelde tijd?
 4. Betrokkenheid & Leiderschap:
  Zijn we enthousiast en vinden we het ook belangrijk?
Innovatievermogen

Definitie van innovatie

Er zijn veel verschillende definities van innovatie. Wanneer we het hebben over innovatie in deze scan dan bedoelen we daarmee zowel het verbeteren van bestaande- als het bedenken van nieuwe producten, diensten, processen en belevingen, die waarde opleveren voor de organisatie. In onze definitie is iets pas een innovatie als het een positief effect heeft op het bedrijfsresultaat.

Wil je weten wat je in jouw organisatie moet verbeteren om het succes van innovatie te vergroten? Vul dan de quickscan in en krijg het resultaat meteen in je mail.

 

n.b. de resultaten zijn een weergave van jouw persoonlijke mening. Voor een betrouwbare uitkomst adviseren wij om de volledige scan innovatievermogen uit te voeren onder een representatieve afspiegeling van je organisatie, afdeling of business unit.

Scan Innovatievermogen

Ik wil het innovatievermogen van mijn organisatie verbeteren!

neem contact op

Humanex®